Blended cursus Flipping the classroom

Blended cursus Flipping the classroom

SURF start met een blended cursus die je meeneemt langs voorbeelden van flipped classrooms. Je krijgt inzicht in het organiseren ervan en het biedt je handvatten om een eerste plan van aanpak te maken om met flipped classrooms in jouw onderwijspraktijk aan de slag te gaan. Twee ervaren coaches begeleiden je gedurende de cursus.

Doe inspiratie op van 23 NOV 2018 tot 01 FEB 2019 

In deze cursus ga je samen met vakgenoten aan de slag in een blended setting. Via twee bijeenkomsten, een online module, peerfeedback en werkbezoek(en) oriënteer je je op de meerwaarde die flipped classrooms kunnen bieden voor jouw onderwijsorganisatie. Je doet inspiratie op bij 10 projecten die in de afgelopen jaren door SURF zijn ondersteund.

Werk aan je eigen plan

Gedurende de cursus ontwikkel je op basis van voorbeelden bij andere instellingen een eigen voorstel om flipped classrooms een plek te geven in jouw onderwijspraktijk. Dit doe je onder begeleiding van een ervaren coach en met feedback van je peers.

Deel je ervaringen met collega’s

De cursus start met een voorbereidingsopdracht. In de daarop volgende introductiebijeenkomst maak je kennis met je peers en coach. Zowel met deze collega’s als de coach kun je gedurende de cursus contact houden. Halverwege de cursus heb je een voortgangsgesprek met je coach.

Wanneer?

Start: introductiebijeenkomst bij SURF op vrijdag 23 november van 10.00 tot 13.00 uur.

Werkbezoeken: vrijdag 11 en/of vrijdag 18 januari (tijden n.t.b.)

Afsluiting: slotbijeenkomst bij SURF vrijdag 1 februari  11.30 – 16.00 uur

Voor wie?

Deze online module is primair ontwikkeld voor ICT & Onderwijs adviseurs (hbo, wo) die zich willen oriënteren op de meerwaarde van flipped classrooms. Ook docenten kunnen de cursus volgen. Let wel: de cursus biedt vooral inzicht in wat er komt kijken bij het realiseren van online materialen en richt zich niet zozeer op een didactische aanpak om je eigen les te 'flippen'.

Hoeveel tijd kost het?

De blended cursus heeft een doorlooptijd van 10 weken. In totaal vraagt de cursus een tijdsinvestering van ongeveer 24 uur:

  • Voorbereidingsopdracht van 2 uur.
  • Het doorlopen van de online module, inclusief het uitwerken van een voorstel kost je ongeveer 10 uur.
  • Daarnaast neem je deel aan twee bijeenkomsten bij SURF: in totaal 7,5 uur (exclusief reistijd)
  • Twee werkbezoeken: 2 keer 2 uur (exclusief reistijd).

Inschrijven

Let op! Het aantal plaatsen is beperkt. Er kunnen maximaal 24 personen deelnemen.

SURF draagt zorg voor professionele coaches bij deze blended cursus. Als je deelneemt aan deze blended cursus, verwachten we daarom commitment de cursus ook af te ronden. Ook vragen we bij de aanmelding om een toelichting van jouw motivatie voor deelname.