Onderwijs op maat met video's

Onderwijs op maat met video's

Zac Woolfiit en Eja Kliphuis, beide werkzaam bij Inholland Hogeschool, hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met onderwijs op maat met video. Deze is mede ontwikkeld door de community of Practice web lectures. In dit artikel kun je de resultaten van dit proces lezen en als pdf downloaden.

Eja Kliphuis en Zac Woolfitt werken beide  bij Inholland hogeschool. Eja Kliphuis als onderwijskundig adviseur en Zac Woolfitt is verbonden als onderzoeker video en weblectures bij het lectoraat Teaching, Learning & Technology. Zac is  bovendien coördinator van de opleiding Tourism Management en als docent zeer actief in het maken van kennisclips. 

Het ontwikkelen van onderwijs op maat is complex en tijdrovend en kan worden gedaan als onderdeel van een iteratief proces. Feedback van studenten en de Community of Practice geeft input en ideeën voor toekomstige ontwikkelingsstadia.

Hieronder volgt in 23 stappen dit proces. Dit overzicht is bovendien als pdf te downloaden. ( zie LINKS) Ook is de PowerPoint presentatie van de onderwijsdagen over dit onderwerp bijgevoegd. Het artikel bescluit met een Google hangout opname waar Erik Hulsken ( Windesheim) Eja en Zac over dit onderwerp bevraagd.  

Klik hier voor een duidelijke lees- en printversie, of klik de bijlage onder "link'

In dit volgende interview lichten Eja en Zac e.e.a. toe. ( Met dank aan Erik Hulsken, Windesheim)