In het nieuws: Onderwijs Brabant gaat steeds vaker digitaal en dat slaat aan

In het nieuws: Onderwijs Brabant gaat steeds vaker digitaal en dat slaat aan

Afgelopen week verscheen op omroep brabant een special over weblectures. Dit gebeurde zowel op hun internetpagina als via de televisie uitzending 'Onderons" . Het item opende met "Flipping the classroom, screencast, weblectures en MOOC’s. Allemaal termen uit het nieuwe onderwijs. Want dat gaat met zijn tijd mee en gaat steeds vaker digitaal.

Inhoud in het kort
Aan bod komt  TU Eindhoven, die al geruime tijd docenten opleidt om professionele studioclips te vervaardigen. Docent wiskunde Emiel van Berkum vertelt o.a. over het vak Ínleiden modeleren' dat door een kleine 1800 studenten wordt gevolgd. Ook is te zien wat de reactie is van student Ken Giang op de aangeboden digitale lesstof.

Daarnaast is de studio van Tilburg Universiteit in beeld gebracht. Daar ben ik geinterviewd o.a. over weblectures.nl en de toegevoegde waarde van weblectures voor het onderwijs.

Beroemde leraar

Geschiedenisleraar Joos van Oort, verbonden aan het St.Joriscollege in Eindhoven, heeft ruim 100 clipjes op Youtube geplaatst die inmiddels 6 miljoen x bekeken zijn, enorm populair dus bij middelbare scholieren.

Voorbeeldfilmpje van geschiedenis leraar Joost van Ooort

Fijn dat dit onderwerp (meer) aandacht krijgt en het was een leuke ervaring hier medewerking aan te verlenen.

Hoofdredacteur Esther Breuker