Online Seminar: Hoe verplaatsen we ons onderwijs naar online?

Online Seminar: Hoe verplaatsen we ons onderwijs naar online?

Nu alle hogescholen en universiteiten hebben besloten om de komende weken geen onderwijs op locatie te geven is er een grote vraag naar expertise en faciliteiten op het gebied van online onderwijs. De SIG Media & Education organiseert daarom op woensdagmiddag 18 maart een webinar over het onderwerp: hoe verplaatsen we ons onderwijs naar online?

Link veranderd, zie onder!

Van offline naar online

De SIG Media & Education had een seminar gepland op 18 maart over de ontwikkeling van een landelijke toolkit voor docent professionalisering video. Deze bijeenkomst was gepland op locatie bij SURF maar kan vanwege de maatregelen van het kabinet niet doorgaan. De SIG Media & Education zou de SIG Media & Education niet zijn als daar geen online alternatief voor zou komen. Op woensdag 18 maart beginnen we daarom om 13:30 tot 16.00 met het online webinar "hoe verplaatsen we ons onderwijs naar online?"

Programma

Tijdens dit seminar presenteren diverse hoger onderwijs instellingen welke stappen zij momenteel nemen en welke tools/software zij daarbij inzetten. Daarnaast willen we het materiaal dat instellingen momenteel ontwikkelen voor deze transitie met elkaar gaan delen, zodat we samen sneller stappen kunnen zetten. Natuurlijk is het er tijdens het webinar ook ruimte voor inbreng en vragen van deelnemers.

Deelnemen aan webinar

Het webinar is op 18 maart en begint om 13.30 uur. Vanaf 13.00 is een wachtpagina te zien. Deelnemen kan via deze link: https://surfnet.nepgroup-webinars.com/hoe-verplaatsen-we-ons-onderwijs-naar-online 

Het webinar wordt opgenomen en zal later ook terug te zien zijn. Bij deze webinarvorm kunnen deelnemers niet met webcam en microfoon deelnemen. Vragen kunnen worden gesteld via de chat.