SIG bijeenkomst 2 oktober a.s.

SIG bijeenkomst 2 oktober a.s.

Het seminar "Via reflectie naar de toekomst, 20 jaar streaming media" wordt op 2 oktober gehouden bij de universiteit Utrecht. Je kunt je nu al opgeven! Help mee komen tot een gezamenlijke agenda én een nauwe en gerichte samenwerking tussen onderwijsinstellingen op het gebied van media en onderwijs.

Onderzoek tijdens de bijeenkomst Via reflectie naar de toekomst, 20 jaar streaming media samen met SIG Media & Education verleden, heden en toekomst van streaming media in het onderwijs. Het gezamenlijke doel: een agenda voor de nabije toekomst én een nauwe en gerichte samenwerking tussen onderwijsinstellingen op het gebied van media en onderwijs.

SIG Media & Education - seminar over video
 

Ongekende mogelijkheden

Hoger onderwijs zonder streaming media is bijna niet meer voor te stellen. Sinds de intrede hiervan aan het einde van de vorige eeuw zijn al verschillende obstakels overwonnen. Dromen over ongekende mogelijkheden zijn nu werkelijkheid geworden. Vrijwel iedere onderwijsinstelling werkt met streaming media (weblectures, kennisclips, podcasts, ook steeds vaker in de vorm van VR en AR.

Samenwerken en van elkaar leren

Maar bij de huidige werkelijkheid houdt het niet op. We blijven zoeken naar verschillende manieren om media zo goed mogelijk toe te passen in het onderwijs, om kwaliteit te verhogen, om onderwijs te verrijken en naar manieren om media in te zetten voor diep leren. We werken samen en creëren kansen om elkaars kennis en producten te gebruiken.

Verleden, heden en toekomst van media in het onderwijs

Tijdens deze bijeenkomst onderzoeken we op verschillende manieren verleden, heden en toekomst van media in het onderwijs. Zo werken we samen aan een agenda voor de nabije toekomst én werken we toe naar een nauwere en gerichtere samenwerking tussen instellingen op het gebied van media en onderwijs.

Verleden in beeld: tijdbalk

Om het verleden zo goed mogelijk in beeld te brengen, vragen we deelnemers om inbreng: wanneer begon je instelling met weblectures en kennisclips, eventueel in welke project(en) en het liefst voorzien van een foto of ander beeld. Deze verwerken we tot een (virtuele) tijdbalk.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor docenten, adviseurs, ondersteuners en beleidsmakers met hart voor media en onderwijs.

Programma

13.00 Inloop en koffie
13.30 Opening
13.35 Verleden – korte inleiding en opdracht
14.15 Heden – korte inleiding en brainstormsessie over de huidige stand van zaken
15.00 Pauze
15.20 Toekomst –korte inleiding en World Café-sessies
16.20 Oogsten van de input van de middag – wat wordt de agenda?
16.30 Afronding en borrel
17.30 Einde