Leverancierspagina's en gebruikersdagen

Leverancierspagina's en gebruikersdagen

Het was even wennen maar onze leveranciers hebben de weg naar hun artikelenomgeving gevonden. Tijd dus om hier even bij stil te staan en hun content onder de aandacht te brengen. Bovendien is juni de maand voor de gebruikersdag van zowel P2go als Mediasite waar oa nieuwe roadmaps worden gepresenteerd.....

De leverancierspagina's zijn te vinden via het  menu 'leveranciers', het vertrekpunt dus voor zowel Kaltura, P2Go als Mediasite. Om alvast een idee te geven wat je daar momenteel kunt vinden, volgt hier een kort overzicht.

P2Go

1. P2Go gebruikersdag
Presentations 2Go nodigt, in samenwerking met WUR en HAN haar gebruikers uit voor een P2Go gebruikersdag op 7 juni 2016  tussen 10 en 17.00. Het programma biedt interessante sessies voor zowel de techneuten als de onderwijskundigen.

De bijeenkomst is bij de WUR, routebeschrijving volgt na inschrijving.
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. 

2. Virtual Reality
In dit artikel besteedt P2Go aandacht aan virtual Reality en is een interessant artikel van kennisnet over dit onderwerp toegevoegd. Presentations 2Go ondersteunt vanuit de browser 360 graden video en VR.


MediaMission - Mediasite

MediaMission organiseert twee gebruikersdagen.

1. Mediasite European Summit  - donderdag 26 mei van 08.15 tot 17.30.
Deze dag wordt gehost door de University of Leeds ( UK) . Klik hier voor meer info

2. Voor een ieder die daar niet bij kan zijn is er ook een gebruikersdag voor alle Nederlandse Mediasite users. - Dinsdagmiddag 21 juni 2016 in de universiteitsbibliotheek van de UU

De volgende zaken komen aan bod:

  • Roadmap van Mediasite
  • Presentatie van de Universiteit Utrecht
  • Feedback sessie en netwerkborrel

Meer info volgt maar schrijf de datum vast in je agenda als je erbij wilt zijn.

3. Universiteit van Leeds
Tot slot een artikel en webinar over hoe de Universiteit van Leeds het automatisch opnemen met Mediasite heeft aangepakt.

 

 

 


Kaltura

Kaltura heeft drie artikelen op hun omgeving gepubliceerd:

1. Kaltura komt met een interessant artikel over Video quizzing. Het bespreek hoe deze optie in Kaltura werkt en  wat de voordelen  en de mogelijkheden van deze tool zijn.

2. Een rapport van Gartner ( 2016)
Dit rapport helpt vertegenwoordigers van bedrijven/instellingen bij het kiezen van systemen  die het beste aansluiten bij hun specifieke wensen en behoeften m.b.t. Video Content Management. 

the_state_of_video_in_education_2015_a_kaltura_report3. The state of video in education. 
Een interessant rapport waar 1200 respondenten werkzaam bij onderwijsinstellingen vanuit heel de wereld,  toelichten  hoe video op dit moment in het onderwijs wordt ingezet.

 

 

 

 


Esther Breuker, hoofdredacteur