Licentie 'Academia' nu gratis voor alle HO

Licentie 'Academia' nu gratis voor alle HO

'Academia' is de online toegang tot bijna 90.000 AV bronnen. Sinds 1 januari 2017 is de licentie voor Academia gratis voor HO. In dit artikel vind je meer informatie over Academia en is de handleiding en PP presentatie toegevoegd, waarmee je Academia verder onder de aandacht kunt brengen in je eigen instelling.

Op www.academia.nl vind je audiovisueel materiaal uit de archieven van Beeld en Geluid, speciaal geselecteerd en geschikt gemaakt voor het hoger onderwijs. Wekelijks groeit de online collectie met historisch en recentelijk televisie-, radio- en filmmateriaal. Er worden nieuws- en actualiteitenprogramma's van de publieke omroep toegevoegd. Naast hele uitzendingen en films zijn er ook op maat gesneden fragmenten te vinden. Daarnaast bevat Academia nog twee unieke AV-collecties: het dossier EYE bevat historische video’s en fragmenten van EYE Film Instituut Nederland en daarnaast kan gebruik gemaakt worden van de collectie Natuurbeelden, waarin uniek filmmateriaal te vinden is van de Nederlandse cultuur, samengebracht door 11 natuurorganisaties.

Voordelen Academia
Beeld en Geluid heeft de auteurs- en vertoningsrechten geregeld, zodat jij en je studenten het zorgeloos kunnen gebruiken tijdens colleges en/of presentaties. Vanuit huis en vanaf de instelling kun je 24 uur per dag bij de materialen. Heb je vragen over Academia? Ga dan naar de tab Hulp of mail je vraag naar info@academia.nl.

Kosteloos aanvragen  materialen
Mis je  specifieke materialen in de collectie van Academia? Dan kun je die gratis aanvragen uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, mits de techniek en de rechten het toelaten. Ga naar de tab Bronaanvraag.

Nog geen licentie? Vraag deze nu aan via SURFmarket. 
Heb je als instelling nog geen licentie? Vraag dan je aan SURF instellings contactpersoon deze licentie af te sluiten via SURFmarket.