Videovarianten en online leren

Videovarianten en online leren

In het voorjaar 2015 verscheen er een interessant onderzoeksrapport: Video and Online Learning: Critical Reflections and Findings From the Field. Naast interessante bevindingen bevat het rapport ook een bijlage waar alle hedendaagse videovarianten, in kaart zijn gebracht. Dit artikel bevat de te downloaden vertaling van deze bijlage.

Onlangs  publiceerde we op weblectures.nl, het Engelstalige rapport:  'Video and Online Learning: Critical Reflections and Findings From the Field' met een korte Nederlandstalige review. Het artikel kun je hier terugvinden. 

In dit rapport wordt verslag gedaan van het gebruik van video in MOOCs en andere vormen van online leren. De bevindingen zijn gebaseerd op een literatuuronderzoek, waarneming van online cursussen, en de resultaten van 12 semi-gestructureerde interviews met artsen op het gebied van educatieve video productie. Het rapport presenteert een overzicht van de huidige video praktijk: het wijdverbreide gebruik van video, de kosten, de relevantie van de productiewaarde voor het leren, de pedagogische overwegingen van het online onderwijs, en de uitdagingen m.b.t. het standaardiseren van videoproducties.

Bij dit rapport was een zeer volledige bijlage toegevoegd met alle varianten die men is tegengekomen  bij MOOCs en andere vormen van online leren. De redactie van Weblectures.nl  heeft deze bijlage met toestemming van de auteurs vertaald. Je kunt de vertaalde bijlage als  PDF bestand onder het kopje 'LINKS' downloaden.