SIG Learning spaces

SIG Learning spaces

Er is een nieuwe SIG opgericht, de SIG Learning spaces. Nu al verschillende instellingen geïnvesteerd hebben in ruimtes waar met behulp van technologie, waaronder video en videoconferencing voorzieningen, nodigt reflectie op het gebruik hiervan uit tot samenwerking in de vorm van een special interest group.

Nieuwe SIG Learning spaces

De Special Interest Group Learning space is opgericht. Woensdag 22 mei kwamen 40 experts bij elkaar voor de Kick-offbijeenkomst SIG Learning spaces. Tijdens deze bijeenkomst waren er genoeg mensen die aangeven dat ze plaats willen nemen in het kernteam van de SIG. Met het voldoen aan deze voorwaarde is de SIG Learning spaces een feit.

 

Vacatures kernteam SIG Learning spaces

Elke SIG heeft een kernteam. En voor het kernteam van de SIG Learning spaces kan eenieder zich nu aanmelden. Op deze SURFspace-pagina lees je de richtlijnen voor een SIG en meer details om jezelf kandidaat te stellen. Naast leden zoeken we ook een voorzitter. Inschrijving is open tot en met 31 mei.

 

Onderzoek naar technologierijke learning spaces in het Nederlandse hoger onderwijs

Het Lectoraat Teaching, Learning & Technology van Inholland heeft in opdracht van SURF een verkennend onderzoek uitgevoerd naar technologierijke learning spaces. De resultaten van deze nulmeting in het Nederlandse hoger onderwijs zijn weergegeven in de uitgave: Onderzoek naar technologierijke learning spaces in het Nederlandse hoger onderwijs. De uitgave bevat tevens aanbevelingen en conclusies.

 

Active learning spaces: lessons learned in de VS, Verslag SURF studiereis naar ELI 2019

Februari 2019 hebben we met een Nederlandse delegatie een bezoek gebracht aan ELI2019. Learning spaces was een van de thema’s en reden om deze conferentie te bezoeken. Daarnaast hebben we ook een bezoek gebracht aan het Anteater Learning Pavilion van de University of California, Irvine.

Het was een interessante SURF studiereis waarbij we vele voorbeelden hebben gezien van en inzichten opgedaan rond Active Learning Spaces. De belangrijkste lessons learned zijn verzameld in een uitgave: Active learning spaces: lessons learned in de VS, Verslag SURF studiereis naar ELI 2019.

 

4th Innovative Learning Spaces Summit

Ook dit jaar zal de internationale Innovative Learning Spaces Summit plaats vinden in Barcelona. Verschillende disciplines binnen het thema Innovative Learning Spaces zullen in september besproken worden. Voorgaande jaren hebben verschillende HO- instellingen de summit bezocht: HKU, Inholland, NHTV, Radboud Universiteit, Stenden, TU Delft, TUe, Universiteit Maastricht, UvA, UU, UT, VU en Windesheim.

Het is ons gelukt om een speciale groepskorting te krijgen voor deelnemers die aangesloten zijn bij de SIG Learning spaces. Stuur een e-mail aan Marij Veugelers, veugelers@uva.nl, om binnenkort een kortingscode voor deze summit te ontvange