Beeld en Geluid op de onderwijsinstelling

Beeld en Geluid op de onderwijsinstelling

Geschikt beeldmateriaal vinden voor in de les is niet altijd makkelijk en kost veel tijd. Beeld en Geluid helpt! Via hun nieuwe mediaplatform voor onderwijs krijg je gratis toegang tot een enorme collectie educatieve beeld- en audiofragmenten. Ook geven ze workshops voor po, vo, mbo hbo en wo.

Geschikt beeldmateriaal vinden voor in de les is niet altijd makkelijk en kost veel tijd. Beeld en Geluid helpt! Via hun nieuwe mediaplatform voor onderwijs krijg je gratis toegang tot een enorme collectie educatieve beeld- en audiofragmenten. Ook geven ze workshops voor po, vo, mbo hbo en wo. Doordat alle media speciaal geselecteerd is voor onderwijsdoeleinden weet je wie de afzender is, dat het legaal is en in principe altijd online blijft staan. De kwaliteit van de fragmenten is geschikt voor gebruik op digiborden. Iedereen die werkt of leert in onderwijs of wetenschap kan een gratis account krijgen, waarmee je kunt inloggen en het materiaal kunt afspelen.

Inloggen

Voor de gebruikers die inloggen via Surf of Entree Federatie verandert er niets: je kunt gewoon je huidige inlogmethode en naam blijven gebruiken.
Voor gebruikers met een digicode geldt dat zij op donderdag 19 september een nieuwe code ontvangen. Tot 1 oktober werken de huidige codes. Dit schooljaar is het laatste jaar dat er met een digicode ingelogd kan worden. Vragen of een account aanvragen? Mail opschool@beeldengeluid.nl 

Dutch Media Week@School

Tijdens Dutch Media Week@School vieren ze de lancering van hun nieuwe mediaplatform Beeld en Geluid op school en geven ze gratis workshops voor verschillende leeftijden. 
Op 10 oktober wordt er vroeg gestart met de Expert Morning Meetup. Met minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media Arie Slob en spraakmakende gasten, treden ze in een geanimeerde dialoog en bespreken ze de waarde van media-educatie in het onderwijs. In deze inspirerende sessie delen ze kennis, onderzoeken ze internationale cases en verkennen ze hoe media-educatie een vaste plek zou kunnen krijgen in het curriculum. 
Vrijdag 11 oktober trapt Enzo Knol de dag af met de Grootste AI les van Nederland en hebben ze een uitgebreid middagprogramma met gratis workshops voor alle leeftijden. Ook voor families is er in deze week van alles te bekijken.


Bekijk het programma op https://www.dutchmediaweek.nl/ en meld je aan!