Good practices m.b.t. video in het onderwijs

Good practices m.b.t. video in het onderwijs

Onlangs publiceerde Weblectures twee artikelen over het video project van Universiteit Maastricht en video portal VideUM. In aanloop van dit project interviewde Ilse Sistermans ondersteuners en docenten van verschillende Nederlandse (en één Belgische) universiteiten en hogescholen, over hun good practices met betrekking tot video in het onderwijs

Deze week deelt UM het rapport over de practices inclusief de verwerkte aantekeningen van alle interviews. Om de lezer te faciliteren, maakten Carlijn Postma en Juul Custers van Universiteit Maastricht een clickable PDF met de kaart van Nederland en alle instellingen en namen van geïnterviewde met mindmaps waarin de inhoud van de interviews in kaart wordt gebracht. Zo kan de lezer een korte blik op de inhoud werpen, voordat hij of zij besluit een interview te lezen.

Het volledige rapport is uiteraard ook hier te lezen. Het betreft een in 2016 uitgevoerd traject met een uitvoerig verslag. Voor iedereen interessant die meer wil weten wat er  bij diverse instellingen gebeurd op het gebied van video in onderwijs. Beide zijn onder het kopje LINKS terug te vinden.

Met dank aan Ilse Sistermans (UM)