Video/weblecture systemen en interactiviteit: P2Go

Video/weblecture systemen en interactiviteit: P2Go

Onlangs vroegen wij onze betrokken leveranciers Presentation 2Go, Mediasite en Kaltura om de mogelijkheden van hun systeem m.b.t.. interactiviteit op een rijtje te zetten. Presentation 2Go bijt het spits af..

Presentations2Go biedt met de volledig op HTML5 gebaseerde go360.live player naast ondersteuning voor 360 graden video en VR ook eenvoudig te gebruiken tools voor studenten om live feedback te geven en aantekeningen op de tijdlijn van video’s te maken. Als docent, eigenaar of beheerder van de video kun je aangeven welke mogelijkheden de studenten worden geboden. Via metadata in combinatie met een rol/rechten systeem kunnen groepen deelnemers per video de mogelijkheid worden gegeven om een of meerdere van de onderstaande annotaties te maken op de tijdlijn van een video.

Per annotatie kan weer gereageerd worden waardoor er een forum thread per annotatie kan ontstaan:

1.       Gedeelde opmerkingen (Share comment); deze zijn zichtbaar voor iedereen die de video mag afspelen, en worden tevens toegevoegd aan de zoekmachine.Standaard staat deze functie aan voor deelnemers/groepen met de rol member. Gedeelde opmerkingen zijn de basis van de tagcloud van de video die in de catalogus zichtbaar wordt.

2.       Privé aantekening (Take note); hiermee kan een deelnemer aantekeningen maken die alleen door hem/haar gezien kunnen worden. Zelfs docenten en beheerders kunnen deze niet inzien. Deze aantekeningen worden wel meegenomen in je persoonlijke zoekresultaten, maar niet voor ander deelnemers.

3.       Bericht (Send Message); dit zijn privé berichten die alleen naar personen met de rol moderator worden gestuurd.

4.       Opdacht (Poll); Docenten met een moderator rol mogen een opdracht op de tijdlijn plaatsen, deze kan ook een link bevatten. De video zal altijd stoppen op dit punt. Deelnemers kunnen reageren, maar een deelnemer ziet alleen zijn eigen reactie, terwijl de docent (moderator) alle reacties kan inzien. Indien de opdracht een link heeft, zal deze automatisch een nieuw scherm openen (let op de popup-blocker)

Via de download knop in combinatie met het filter en de search kunnen de annotaties in zijn geheel of een gedeelte (zoekwoord, personen) in HTML worden gedownload.

De tijdcodes linken direct naar het punt in de tijd van de video 

Een individuele video kan via metadata worden ingesteld op Publiek of Private.  Ook al staat een video op Publiek, de moet deelnemer moet wel shared comment rechten in zijn rol hebben.

Ontwikkelingen

Op basis van feedback en wensen van onze gebruikers wordt er continu gewerkt aan de ontwikkeling van de interactieve mogelijkheden zoals live voting en immediate feedback. Mochten er nog vragen zijn neem contact op met sales@presentations2go.eu of bel  0317 210300