SIG Media & Education Programma 2016

SIG Media & Education Programma 2016

Afgelopen jaar heeft de SIG Media & Eduaction een gevarieerd programma en goed bezochte bijeenkomsten verzorgd. Ook in 2016 staat een viertal interessante onderwerpen op de agenda. Nieuwsgierig? klik even door en zet ze alvast in je agenda!

In 2016 staat een viertal bijeenkomsten gepland door de SIG Media & Education. De verslagen van eerder gehouden bijeenkomsten zijn hier te lezen en te bekijken

Programma 2016

Nu video in steeds grotere getale wordt geproduceerd en gebruikt staan wij voor het vraagstuk hoe wij onze videomaterialen zo goed mogelijk vindbaar kunnen maken. Niet alleen het vinden van video¹s maar ook van momenten in videobestanden. Wat is de ontwikkeling hiervan op EU-niveau? In deze bijeenkomst worden een aantal best practices op Europees niveau getoond. Daarnaast wordt een overzicht gegeven van databases met educatieve en wetenschappelijke videomaterialen die als OER beschikbaar zijn gesteld.

Aanvullend vindt de SURF Academy bijeenkomst plaats: 'Delen van Open Educational Resources: hoe organiseer je dat?' 
Door het breed delen van Open Educational Resources (OER) krijgen studenten meer en beter leermateriaal tot hun beschikking. Hoe is dit zo goed en duurzaam mogelijk te organiseren? In dit seminar worden verschillende aspecten van deze vraag belicht: communityvorming, business en governance modellen en kwaliteitscontrole.
 

Instellingen geven ondersteuning aan docenten en studenten wanneer zij videomateriaal willen produceren. Maar welke uitdagingen komen hierbij kijken om een degelijk serviceniveau aan te bieden, en is standaardisering van dienstverlening mogelijk? Tijdens deze bijeenkomst laten instellingen zien hoe zij dit succesvol toepassen.

  • 6 oktober 2015: De ontwikkeling van videotrainingen voor professionalisering van docenten

Welke vormen van trainingen bieden instellingen aan hun docenten om hen te professionaliseren op het gebied van video? Welke onderwerpen komen in aanmerking? Is er diversiteit tussen instellingen? De volgende workshops zijn voorbeelden van trainingen bij diverse instellingen. Wellicht inspirerend en geschikt voor hergebruik?

  1.  Workshop Video in je onderwijs!

  2. Workshop: Autocue

  3. Workshop Van concept naar clip

  4. Workshop Interactieve video en Scalable Learning

Blended learning wordt in steeds grotere mate geïntegreerd in het onderwijs. Maar wat vraagt dit van video om deze vorm van onderwijs goed tot zijn recht te laten komen? Hoe activeer je bijvoorbeeld studenten tijdens contacttijd door integratie van video in het blended onderwijsmodel en welke leeractiviteieten worden buiten contacttijd ondersteund? Een aantal best practices worden getoond waarbij de ondersteuning van docenten en integratie in het onderwijsontwerp centraal staat.

Alle bijeenkomsten worden bij SURF in Utrecht gehouden. 

Sig Media & Education  - Sylvia Moes, Tom Visscher, Andre Rosendaal, Hans Bronkhorst, Esther Breuker, Wim van Petegem, Gert Jan Verheij, Wouter van Grootgeest en Werner Degger